Zeespotters

Zeespotters

In de derde en vierde periode van jaar 2 ben ik aan de slag gegaan met mijn team om een spel te ontwikkelen. De opdracht was om een immersief spel te bedenken voor kinderen met prikangst. Onze opdrachtgever was het Sofia kinderziekenhuis. In de derde periode lag onze focus voornamelijk in het doen van onderzoek. Zo heb ik desk- en fieldresearch gedaan. Met de deskresearch ben ik bezig geweest met het onderzoeken van de context van prikangst bij kinderen. Hierbij heb ik gekeken naar relevante krantenartikelen en studies over prikangst en welke hulpmiddelen hier al voor bestaan.

Voor de fieldresearch heb ik contact opgenomen met 2 zusters (waarvan eentje in opleiding) en een ex-patiënte van het Sofia kinderziekenhuis. Met deze fieldresearch wilde ik meer inzicht krijgen in hoe medische behandelingen bij kinderen werden gedaan. Ik kreeg nieuwe inzichten van de zusters en veel ervaringsverhalen van de ex-patiënte. Met deze nieuwe inzichten zijn mijn team en ik aan de slag gegaan met het maken van een eerste prototype

Ondertussen was ik ook bezig met het leren van 3D printen, om te kijken of wij hier iets mee konden doen in ons project. Zo heb ik eerst een schatkistje geprint, dit past namelijk bij het thema van ons spel. Ook heb ik een camera geprint die we konden gebruiken voor de immersie van het spel. We hebben gekozen voor een “neppe” camera omdat deze lichter was in gewicht en dus met 1 hand vast te houden was.

In de vierde periode lag de focus van het project op het maken van verschillende prototypes. De eerste stap was een low-fidelity prototype, vervolgens een mid-fidelity prototype en als laatste de high-fidelity prototype. Elk prototype hebben we aan stakeholders gepresenteerd en hierbij hebben wij nuttige feedback ontvangen die wij vervolgens konden toepassen op een volgend prototype.

Voor de mid-fidelity prototype heb ik kennis gemaakt met voor mij redelijk onbekende programma’s zoals Blender en Unreal engine. Hierbij heb ik 3D modellen en werelden vormgegeven samen met een teamgenoot. Uiteindelijk hebben wij dit niet toegepast in onze laatste iteratie, omdat we nieuwe inzichten hebben verkregen uit feedback. Hierbij hebben we ons spel 2D gelaten. Ik heb samen met een andere teamgenoot visuals uitgewerkt om een consistent spel te maken, zoals de verschillende zeedieren en eventuele animaties.

Als laatste hebben we met het team gebrainstormd over hoe we onze eindexpositiestand wilden vormgeven. Dit hebben we heel kinderlijk en uitnodigend gehouden met behulp van knuffels, dekens en een soort kruipruimte waar je het spel kon spelen.

Hier is het spel te zien.